Bulgurlu Semizotu..
11.11.2014 20:50
Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını ekleyin. Sıcak su ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin. Yemeği servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Malzemeler..
3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 demet semizotu
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Kırmızı pul biber
Sunum için
Sarımsaklı light yoğurt
Kırmızı pul biber