Diyet Yemekler

Erişteli Yoğurt Çorbası..

26.10.2014 20:33

Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Su ve et suyunu kaynamaya bırakın. Tuz ve erişteleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutları ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Bir kasede yoğurt ve unu iyice karıştırın. Çorbanın suyundan 1 kepçe kadar ekleyerek çırpın ve bunu çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştırın ve çorbaya ekleyin. Sıcak servis yapın. Erişteli yoğurt çorbası artık hazır, afiyet olsun.

 

 Malzemeler.. 1 su bardağı nohut 5 su bardağı sıcak su 1 su bardağı et ya da tavuk suyu Tuz 1 su bardağı kepekli erişte 1 su bardağı light yoğurt 1 yemek kaşığı tam buğday unu 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 

Diyet Salata

26.10.2014 21:16

Havuç, kabak ve salatalığı sebze soyacağımızla uzun şeritler halinde soyup salata kasemize ekliyoruz. Ispanakları bıçak yardımı ile doğrayıp tabağımıza ekliyoruz. Yoğurt, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve karabiberi ayrı bir kasede karıştırıp salatanın üzerine döküyoruz. Sosumuza en son limon kabuğunu rendeliyoruz ve salatamıza döküyoruz. Afiyet olsun.

 

 Malzemeler.. 1 adet havuç 1 adet kabak 1 su bardagı ıspanak 1 adet salatalık Yarım limon suyu Yarım limon kabuğu rendesi 5 yemek kaşığı yoğurt 2 çay kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı hardal 1 çay kaşığı karabiber

Bulgurlu&Meyveli Tatlı

26.10.2014 21:06
 
Süt ve tuzu bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Bol suyla yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema, yoğurt, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz tatlandırıcıyı bir kapta çırpın. Bulguru ekleyip karıştırın. Kaselerin diplerine meyvelerin yarısını paylaştırın. Üzerine bulgurlu karışımı paylaştırın ve en üste meyveleri ekleyin. Servis yapın. 
Bulgurlu ve meyveli tatlı artık hazır, afiyet olsun..
Malzemeler..
  Yarım su bardağı pilavlık bulgur
   1 su bardağı light süt
   1 tutam tuz
   Yarım çay bardağı light krema
   Yarım su bardağı light yoğurt
   2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
   1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
   2 su bardağı karışık orman meyvesi
 
 

 

Bulgurlu Semizotu..

11.11.2014 20:50
 
Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını ekleyin. Sıcak su ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin. Yemeği servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
 
Malzemeler..
   3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
   1 demet semizotu
   1 soğan
   3 yemek kaşığı zeytinyağı
   1 tatlı kaşığı biber salçası
   1 tatlı kaşığı domates salçası
   1 çay bardağı sıcak su
   Tuz
   Kırmızı pul biber
Sunum için
   Sarımsaklı light yoğurt
   Kırmızı pul biber